Techniek

Er wordt gebruik gemaakt van een groot aantal reeds bestaande en uitstekende Open Source pakketten voor het bouwen van een werkende Regatta server. Dit zijn:

Besturingssysteem: Linux. (Er wordt op dit moment geen enkele ondersteuning gegevens voor het gebruik van deze software op andere platformen. Maar onmogelijk is het niet.
Programmeertaal: Java met Ant.
Applicatieserver: Tomcat
Ontwikkelbibliotheek: Struts en J2EE
Databases: MySQL 3 en MaxDB, beiden via JDBC.
Browser: Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de officiele HTML standaard van het W3C.

Installatie

De installatie zou relatief eenvoudig moeten zijn. Tuig een Linux server op met Tomcat, zorg dat je een j2ee.jar hebt. Laad de database met de tabelopbouw (moet nog ergens in de cvs boom komen te staan. probeer src/build), compileer de software tot een war bestand en plaats deze in de webapps dir van tomcat. Deze wordt daarna (als het goed is) volautomatisch uitgepakt en gestart. Check de logfiles omtrent de verbinding met de database.

Beheeromgeving. Nope, nog niet voorhanden. Assistentie bij implementatie via i2rs.

Gebruikersvereniging

Leuk he, gratis software? Zeker als het werkt. Maar hoe zit het over 2 jaar met deze applicatie? Draag bij aan het voortbestaan en wordt als organisatie lid van de gebruikersvereniging. Contacteer de heer Cees Segers van Avans-hogeschool (06-54792960) en informeer naar het lidmaatschap. De vereniging brengt de gebruikers bij elkaar en bepaalt o.a. de toekomstige functionaliteit en koppelingen.